OSTRIA RESORT & SPA

Εξερευνήστε την Κρήτη

Εξερευνήστε την Κρήτη


Προτεινόμενες εκδρομές

Απολαύστε μια ιδιωτική ξενάγηση στα πιο δημοφιλή ιστορικά μνημεία, αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές του νησιού.

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών του ξενοδοχείου μας θα σχεδιάσει αποκλειστικά για εσάς μια τέλεια οργανωμένη ολιγόωρη ή μονοήμερη εκδρομή, προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις σας.

Η ιδιωτική μας ξενάγηση θα  χαρίσει σε εσάς και την οικογένειά σας μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία σε ιδιωτικό πολυτελές μέσο μεταφοράς με έμπειρο οδηγό και - κατόπιν αιτήματος - συνοδεία από επαγγελματία ξεναγό.

ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΗ

Η νήσος Χρυσή, γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι, είναι μία ακατοίκητη βραχονησίδα στο Λιβυκό πέλαγος σε απόσταση 8 μιλίων νότια  της Ιεράπετρας με συνολική έκταση 4,877 στρέμματα, μέγιστο μήκος 4.900 μ. και μέγιστο πλάτος 1600 μ. Το νησί είναι απαράμιλλης εξωτικής ομορφιάς  με αμέτρητα κοχύλια, σμαραγδένια νερά, λευκές αμμοθίνες, χρυσαφένιες αμμουδιές και μεγάλο θαλάσσιο πλούτο. Το εμβληματικό δάσος αιωνόβιου κέδρου (Juniperus macrocarpa) που καλύπτει περίπου 350 στρέμματα του νησιού καθώς και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που διαθέτει, το καθιστούν οικότοπο μοναδικής αξίας ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000.

Η μετάβαση στο νησί γίνεται με καθημερινά δρομολόγια από την Ιεράπετρα.

Κουφονήσι

Ακατοίκητη βραχονησίδα στο Λιβυκό πέλαγος, γνωστή και ως Λεύκη, 3 μίλια νότια του Γούδουρα Σητείας, με πανέμορφες αμμώδεις παραλίες που ξεχωρίζουν για την λεπτή τους χρυσαφένια άμμο, τα λευκά πετρώματα και τα καταγάλανα νερά. Οι ανασκαφές που έγιναν στο νησί έφεραν στο φως εγκαταστάσεις μινωικής και ρωμαϊκής εποχής καθώς και ένα μεγάλο ελληνορωμαϊκό θέατρο 1000 θέσεων που δηλώνουν ότι το νησί πυκνοκατοικήθηκε μέχρι και τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια. Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι η κύρια ασχολία των κατοίκων ήταν κυρίως η επεξεργασία της πορφύρας και η σπογγαλιεία. Το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και λόγω του αρχαιολογικού του πλούτου έχει χαρακτηριστεί ως «μικρή Δήλος».

Η μετάβαση στο νησί γίνεται με τακτικά δρομολόγια από τον Μακρυγιαλό Σητείας.

 

Σπιναλόγκα

Το μικρό νησί της Σπιναλόγκας ή Καλυδώνας έκτασης 85 στρεμμάτων, βρίσκεται στον κόλπο της Ελούντας στο Δήμο Αγίου Νικολάου, απέναντι από τον γραφικό οικισμό Πλάκα. Κατά την Ενετοκρατία, το νησί οχυρώθηκε άριστα από τους Βενετούς τόσο από κατασκευαστικής και αρχιτεκτονικής όσο και από αισθητικής άποψης του όλου τοπίου. Από το 1903 το νησί λειτούργησε ως Λεπροκομείο κλείνοντας το 1957 που ανακαλύφθηκε το φάρμακο για τη νόσο του Χάνσεν. Το 1970 η Σπιναλόγκα ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος.

Η ιστορία της Σπιναλόγκας και ο ρόλος της ως «Το νησί των λεπρών» έχει αποτυπωθεί σε μυθιστορήματα, τηλεοπτικές σειρές και ταινία μικρού μήκους και φαίνεται να συγκινεί πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.

Η επίσκεψη στο νησί γίνεται με τακτικά δρομολόγια από την Πλάκα, την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

προς Σητεία

Αγία Φωτιά - Αχλιά

Μακρυγιαλός - Καλαμοκανιάς

Στάουσα - Ξηρόκαμπος

Χιώνα - Κάτω Ζάκρος

Κουρεμένος - Βάι

προς Άγιο Νικόλαο

Βούλισμα - Ίστρον

Χαβάνια - Σχίσμα

Αλμυρός - Κιτροπλατεία

CRETAquarium Θαλασσόκοσμος

O Θαλασσόκοσμος, 15 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου στη περιοχή των Γουρνών, αποκαλύπτει έναν μαγικό, υπέροχο κόσμο, τόσο οικείο αλλά και τόσο άγνωστο σε εμάς: τον υποθαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου, μια θάλασσα που γέννησε τόσους πολλούς πολιτισμούς και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Θαλασσόκοσμος είναι επισκέψιμος όλες τις ημέρες του χρόνου συμπεριλαμβανομένων γιορτών και αργιών.  Η μετάβαση μπορεί να γίνει με δικό σας ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μεταφορά από εμάς, ή με το λεωφορείο της γραμμής.

Ιστορικά Μνημεία, Αξιοθέατα και Φυσικές Ομορφιές

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Ηράκλειο

Μουσείο Νερού & Υδροκίνησης, Ζάκρος

Σπήλαιο Δικταίον 'Αντρον ή Ψυχρού, Οροπέδιο Λασιθίου

Καταρράκτης της Μυλώνας, Ιεράπετρα

Φαράγγι Σαρακίνας ή Μύθων, Ιεράπετρα

Σπήλαιο Τράπεζας ή Κρόνιο, Τζερμιάδο, Οροπέδιο Λασιθίου

Σπήλαιο Μηλάτου, Μήλατος

Φαράγγι Χα, Μοναστηράκι, Όρος Θρυπτή Λασιθίου

Φαράγγι Ρίχτη, Έξω Μουλιανά Σητείας

Φαράγγι των Νεκρών, Ζάκρος

Μουσείο Χόμο Σάπιενς, Άνω Κερά Ηρακλείου

X

Request info